CB Les Franqueses » Entrevista a Francesc Alís

Entrevista a Francesc Alís

Entrevista a Francesc Alís – Entrenador del Sènior A Femení

Com valores la recta final de temporada?

Francesc Alís (F.A): Molt divertida i emocionant!!

L’objectiu a l’inici de temporada era poder lluitar per l’ascens i estem treballant molt tot l’equip per aconseguir-ho.

Ara mateix, amb els resultats d’aquest últim cap de setmana, depenem de nosaltres mateixes. Però cada partit és una trampa i cal estar concentrades i jugar amb intel·ligència i intensitat. Tot i això, estem preparades…

Ara mateix, que teniu l’ascens a les vostres mans, com està l’equip actualment?

F.A: Físicament estem molt bé i preparades per afrontar aquest repte. Hem recuperat a totes les lesionades i estem al 100% per seguir gaudint i divertint-nos d’aquest esport. Ens queden molts partits complicats que calen afrontar-se amb molta confiança.

Ho hem estat treballant durant tota la temporada i ara és el moment per explotar-ho.

Aquest és el teu primer any al CBLF. Què et va fer decidir acabar entrenant al primer equip Femení?

F.A: Des de els 15 anys he estat entrenador. He estat a l’escola Gitanjali de Badalona, a la Penya, BBC, AE Minguella, CB el Masnou, UE Sant Fost, CB Mollet…i des de fa 12 anys que xiulava al Comitè d’àrbitres de la Federació Catalana de Bàsquet.

Però ja tenia ganes de tornar a les banquetes. Fa dues temporades va fitxar la meva dona a CBLF i, juntament amb l’amistat que teníem amb en Xavi Resina, Director Tècnic, em va «enganyar» per portar aquest equip. Vam estar parlant de com afrontar el projecte del sènior Femení i a on es podia aspirar. I ja estava engrescat!!

T’imaginaves a aquesta alçada de temporada trobar-te segon i dependre de vosaltres mateixes?

F.A: Era l’objectiu a l’inici de temporada, i portem des del mes de juliol treballant per arribar-hi. I aquí estem, seguint treballant amb il·lusió i amb moltes ganes.

L’equip s’ho mereix per tot el que hem passat i patit. Són unes noies genials i millors persones. S’ho mereixen. Han treballat molt, sense fallar mai. Ara toca gaudir cada partit i cada minut.

Quina filosofia has impartit, per aconseguir un bloc en aquest equip?

F.A: Abans d’agafar l’equip vaig mantenir entrevistes amb cadascuna de les jugadores, explicant quin era l’objectiu i com ho volia fer. Sempre he estat clar i català i he complert tot el que deia. Sinceritat i parlar molt. Dir les coses clares, i sobretot anar de cara.

Tothom ha de tenir confiança i sentir-se important dins l’equip. Gràcies a tot això, hem aconseguit ser una petita família on tothom ajuda a tothom i això ha estat clau. Ens divertim jugant, i es nota a la pista.

Estic molt orgullós de com han gestionat tots els problemes que han anat sorgint durant la temporada i en aquest final de lliga, es nota aquest «feeling» aconseguit.

Malgrat això, si no aconseguim l’ascens, el millor premi és tot el que hem après durant tots aquests mesos.

De cara a la següent temporada, et veus capacitat per liderar aquest equip en el cas d’aconseguir l’ascens a primera?

F.A: Si el Club segueix confiant en mi, jo encantat.

Ha estat una temporada dura, però l’estic gaudint com mai hauria pensat. Hem aconseguit formar un grup humà excepcional i estic aprenent una barbaritat.

Seria un somni fet realitat aconseguir l’ascens, després de tants anys allunyat de la banqueta. I amb aquest equip tot és possible i ho farem.

I per acabar, com et sents entrenant al Club Bàsquet Les Franqueses?

F.A: Doncs molt còmode.

Tot són facilitats per la meva feina, tant des dels companys, entrenadors, la junta, la coordinació d’en Xavi, el qual li estic molt agraït, els conserges…, i amb aquestes instal·lacions, és un luxe poder-hi entrenar.

No m’agradaria deixar-me a ningú però des de la Presidenta, Àngels Maria, passant pel Xavi, l’Arià, Sarai, Carla, l’Alejandro, Custo, Agus, Pericas, els Manolos, etc., tots estan allà quan els necessites i són un gran suport. Gràcies a tots.

FullSizeRender (1)